Coosje & Brander - vantsaskerland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Coosje & Brander

Nesten > E-Nest
Eagen – nest:  Coosje x Brander fan de Frije Wetters
Wij hebben besloten om Coosje te laten dekken. Van de twee geselecteerde reuen ging aanvankelijk de voorkeur uit naar de oudere reu. De jonge had immers nog tijd genoeg. Helaas is de oudere reu onverwachts overleden, dus bleef de jongere kandidaat, Brander, over.
Het “rendez-vous” was bij vrienden met een ruime tuin. Dus Coosje en Brander zijn daar gaan logeren. Op 23 en 24 november is  Coosje door Brander gedekt, waarna de “geliefden” weer naar huis zijn gegaan.
Al na 2 weken zijn er de eerste aanwijzingen dat Coosje drachtig is. Dat is op 21 december met een “echografisch” onderzoek bevestigd.
Coosje is voorspoedig gegroeid. In 8e week beschikt Coosje over ruime “zadeltassen” en is ruim 5 kg gegroeid. In de laatste week is dat zelfs 7,5 kg.
Op woensdag  18 januari  daalde haar temperatuur naar 36,7 °C en ’s middags zijn de eerste tekenen van de aanstaande bevalling. Dat heeft nog tot vrijdagmorgen geduurd, toen om kwart voor negen de eerste pup is geboren. De bevalling is voorspoedig verlopen en om kwart voor drie is het laatste teefje geboren. Eén reutje en 8 teefjes met geboorte gewichten van 445 tot 510 gram.
Eén van de teefjes is geel uit de vruchtzak gekomen en heeft  vruchtwater binnengekregen. In de nacht heeft zij een longontsteking ontwikkeld en is zaterdag, ondanks een bezoek aan de dierenarts,  aan het einde van de middag overleden.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu