Over Ons - vantsaskerland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over Ons

Wij zijn Dirk en Cora Loots. Wij wonen met 4 honden en 1 poes in Grootebroek (Noord-Holland). Onze kennelnaam “van ’t Saskerland” hebben wij sinds 2001 en is ontleend aan een stuk landbouwgrond in de polder “Het Grootslag” dat meer dan 200 jaar, tot de ruilverkaveling, in het bezit is geweest van onze familie.
Zoals velen zijn wij ooit begonnen met een kruising, Senta (een kruising Berner-Sennenhond/Duitse Herder). Onze zoon Ruud is met haar opgegroeid. Na 12 jaar goede jaren hebben wij van haar afscheid moeten nemen.
Na hond loze periode (drukte met werk) begon het toch weer te kriebelen. Voor een pup was nog geen tijd, dus hebben we gezocht naar een herplaatser. Vrienden hadden een Golden Retriever, het zachte karakter sprak ons erg aan. Via de GRCN hebben wij in 1998 Tom opgehaald. Eén keer met hem naar een Clubmatch en het hondenvirus heeft toegeslagen.
Wij wilden graag fokken, dus zijn we op zoek gegaan naar een teefje. Van Gerrit en Gerda Schut hebben wij een pup, Camrynn (Zoë Camrynn v.d. Hollandergraven), gekregen. Met dit heerlijke hondje met goede heupen en ogen hebben wij 3 nestjes gefokt. Vanwege pech (leukemie, ellebogen en kanker) zijn we gestopt met het fokken van Golden Retrievers en hebben ons gericht op onze tweede liefde, de Wetterhoun.
Om verantwoord te kunnen fokken is kennis nodig. Daarom zijn de cursussen Kynologische kennis 1 & 2 en Exterieur & Beweging gevolgd en behaald.
Een prima gezondheid en karakter vinden wij het belangrijkst. Daarnaast letten wij natuurlijk ook op uiterlijk en werklust (will to please).
Heeft u belangstelling en wilt u kennismaken met onze honden, na een telefoontje bent u van harte welkom.
Met alle plezier willen wij nieuwe eigenaren met raad en daad begeleiden bij de opvoeding van hun nieuwe pup.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu